пʼятниця, 16 квітня 2010 10:05

Таїландcькі опозиціонери втекли від спецназу через вікно (ФОТО)

У Бангкоку всі шість лідерів опозиції Таїланду втекли з оточеного спецназом готелю SC Park. Про це 16 квітня повідомляє AFP з посиланням на одного з лідерів опозиціонерів Наттавуту Сайкуару (сам Сайкуара в готелі не був).

За інформацією Associated Press, лідер опозиції Арісман Понреунрон спустився з вікна готелю по мотузковій драбині. Внизу його зустрів натовп прихильників опозиції (так званих "червоносорочечників"). Утікача посадили в машину і відвезли. Ще один лідер протестуючих, ім"я якого не називається, виліз з вікна готелю по дереву, що стояло поруч.
За хвилини до втечі опозиціонерів заступник прем"єр-міністра Таїланду Сутхеп Тхаугсубан заявив у телевізійному виступі: "Бійці урядового спецназу оточують готель SC Park, в якому, як нам стало відомо, ховаються терористи, а також їхні лідери".

Акції протесту "червоносорочечників" почалися в Таїланді в березні 2010 року. Опозиціонери вимагають відставки прем"єр-міністра Апхісіта Ветчачіви. 5 і 7 квітня протестуючі прорвалися в будівлі виборчої комісії і парламенту країни. Після цього в Бангкоку і деяких інших регіонах оголосили надзвичайний стан.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Таїландcькі опозиціонери втекли від спецназу через вікно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі