субота, 18 лютого 2023 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР про загрозу від білорусів: бачимо, наскільки Росія на них тисне

ГУР про загрозу від білорусів: бачимо, наскільки Росія на них тисне
17 лютого диктатори Олександр Лукашенко та Володимир Путін зустрілися у Москві. Фото: belta.by

Росія не залишає спроб втягнути Білорусь до прямої участі у війні проти України.

Водночас білоруси намагаються утриматися від цього. Про це заявив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк у коментарі ITV news, передає пресслужба ГУР.

За його словами, воєнна розвідка цілодобово спостерігає за російськими військами в Білорусі та за спробами країни-терориста повністю залучити білорусів до війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я говорю як є" ‒ Зеленський сказав, що чекатиме білоруську армію у разі вторгнення

"Ми бачимо, що Білорусь ніби й підтримує Росію і в той же ж час усіма способами намагається утриматися від приєднання до війни. Ми також бачимо, наскільки Росія на них тисне", – сказав він.

Разом з тим, білоруські військові "змушені будуть підкоритися" наказам самопроголошеного президента Олександра Лукашенка про напад на Україну, якщо такі будуть.

"Білоруські військові можуть бути залучені до вторгнення в Україну. Проте у найближчі два-три тижні ні сил, ні засобів для вторгнення з території Білорусі у росіян не існує", – додав Черняк.

17 лютого Олександр Лукашенко прилетів у Росію з робочим візитом. У Москві зустрівся з президентом країни Володимиром Путіним.

Лукашенко під час зустрічі заявив, що білоруська аерокосмічна промисловість готова виробляти штурмовики Су-25 для російських військових за підтримки російських технологій.

Судячи з цієї заявив, Росія планує поглинути елементи оборонної промисловості Білорусі. Таким чином, Кремль хоче переоснастити свої збройні сили для підтримки затяжної війни проти України, заявили американські аналітики.

Зараз ви читаєте новину «ГУР про загрозу від білорусів: бачимо, наскільки Росія на них тисне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі