неділя, 10 грудня 2023 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР шукає розвідника: які вимоги та заробітна плата

ГУР шукає розвідника: які вимоги та заробітна плата
Головне управління розвідки Міністерства оборони України шукає розвідника. Фото: ТСН

Головне управління розвідки Міністерства оборони України шукає розвідника.

Кандидату обіцяють кваліфіковану підготовку в навчальному центрі та зарплату від 70 до 140 тис. грн. Відповідна вакансія з'явилася на сайті Lobby X, пише ТСН.

Це підприємство з працевлаштування та громадська організація, що рекрутує мотивованих людей до Сил оборони.

Журналісти розпитали у ГУР, чи багато охочих стати розвідником та які критерії відбору кандидатів.

Як зазначається на сайті, вакансія передбачає службу в одному з підрозділів активних дій Головного управління розвідки МОУ - Kraken, "Артан" чи Тактичній групі "Реванш".

Серед обов'язків: виконання розвідувальних заходів та проведення спеціальних дій. Вимог до кандидата дещо більше. Наявність бойового досвіду необов'язкова, втім, це буде перевагою.

Майбутній розвідник має мати громадянство України, мотивацію нищити ворога та бути придатним до служби за станом здоров'я і моральними якостями.

Також серед вимог:

- вік 18−40 років;
- хороша фізична витривалість;
- готовність виконувати завдання в зоні активних бойових дій;
- відсутність близьких родичів, які є громадянами Російської Федерації;
- неприпустимість вживання наркотиків;
- відсутність непогашеної або незнятої судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ пропонують роботу в тилу із зарплатою до 125 тисяч гривень: які вимоги

Кандидата офіційно мобілізують до закінчення воєнного стану або запропонують йому підписати контракт. Чинні військовослужбовці також можуть подаватися на вакансію - існує можливість переведення до ГУР. Грошове забезпечення розвідника ГУР становить від 70 до 140 тис. грн плюс премії. Сума залежить від виконання поставлених завдань.

Окрім кваліфікованої підготовки в навчальному центрі, кандидатові обіцяють повне матеріальне забезпечення, санаторно-курортне лікування військовослужбовця та членів його сім'ї, безоплатну медичну допомогу, страхування та інші соціальні гарантії.

Для відгуку на вакансію необхідно надсилати своє резюме або контактні дані та опис професійного досвіду на електронну пошту. Для чинних військовослужбовців додатково зазначити звання і деталі досвіду служби.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі сайту розповів, що кількість особового складу, яку планують залучити до виконання завдань воєнної розвідки, не коментують - це інформація з обмеженим доступом.

Втім, за його словами, кількість охочих проходити службу в підрозділах залишається високою і значно вищою, ніж була до повномасштабного вторгнення.

"ГУР висуває високі вимоги до кандидатів до проходження служби в Управлінні розвідки Міністерства оборони України, відповідно до яких підбираються кращі спеціалісти, які будуть працювати найбільш ефективно. Як за умови контролю, так і за відсутності контролю. Тому що величезна кількість завдань вбачає високу автономність під час їх виконання", - розповів Юсов.

Керівництво і командування ГУР очікує від співробітників цілковитої відданості та постійної готовності до найскладніших викликів і найбільш нестандартних завдань і операцій.

"Тут надзвичайно важливими чинниками є ініціативність, відповідальність і націленість на результат. ГУР цінує кожного співробітника і вкладає значні ресурси в розвиток та навчання, мотивацію до ефективної роботи. Ми також відкриті до думки кожного для подальшого покращення роботи та взаємодії", - каже Юсов.

Процес відбору складний і багатоетапний, оскільки йдеться про залучення до спеціального розвідувального органу.

Чи візьмуть кандидата без бойового досвіду, залежить від специфіки роботи, каже представник ГУР.

Представник ГУР зазначив, що на офіційному вебсайті ГУР МО України в розділі "Кар'єра" є активні посилання, що дозволять усім охочим подати свою заявку на проходження служби у військовій розвідці. Для проходження військової служби необхідно заповнити анкету та надіслати резюме.

Нещодавно Міноборони запустило проєкт із рекрутингу до Збройних сил України. Рекрутери, такі як Lobby X чи Work.ua, працюють в інтересах армії безкоштовно. За задумом міністерства, проєкт має дозволити цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найкориснішим.

Рекрутинг принципово відрізняється від мобілізації. Мобілізація - це коли вас викликають за повісткою з Територіального центру соціальної підтримки та комплектування. Рекрутинг - коли ви самостійно йдете на службу в ЗСУ. У другому випадку є можливість обрати, де служити та на якій посаді.

Зараз ви читаєте новину «ГУР шукає розвідника: які вимоги та заробітна плата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі