понеділок, 12 червня 2023 09:43

Говоритимуть про літаки: Резніков озвучив плани наступного "Рамштайну"

Говоритимуть про літаки: Резніков озвучив плани наступного "Рамштайну"
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про теми наступного засідання у форматі "Рамштайн". Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Під час наступного засідання групи допомоги Україні у форматі "Рамштайн" йтиметься про детальні речі "літакової коаліції".

Обговорюватимуть підготовку пілотів, техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, це "дуже складна система".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються приховати результати успішного контрнаступу ЗСУ – ISW

"Предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції. До складу української делегації я включив представників наших Повітряних сил. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які курують підготовкою пілотів та логістичними питаннями", ‒ зазначив Резніков.

За словами міністра, йтиметься також про ППО, снаряди, амуніцію та артилерію.

"Наші пріоритети не змінилися. Ця війна це війна ресурсів. Ресурсів ‒ значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України, разом з партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах", ‒ наголосив Резніков.

Міноборони України буде інформувати про просування українських сил на фронті лише після їх закріплення на позиціях.

У відомстві також закликали українців пережити інформаційні атаки ворога. Про це написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Говоритимуть про літаки: Резніков озвучив плани наступного "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі