середа, 15 липня 2009 13:59

Головний військовий спостерігач місії ООН покинув Абхазію

Головний військовий спостерігач місії ООН покинув Абхазію
Головний військовий спостерігач місії ООН в Абхазії генерал-майор Анвар Хусейн покинув республіку в середу вранці. Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на інформоване джерело.

"Близько 9:00 з аеропорту Сухумі він відлетів в Тбілісі", - уточнило джерело.

Місія ООН в зоні грузино-абхазького конфлікту була розгорнена в серпні 1993 року. У червні 2009 року Росія наклала вето на проект резолюції про продовження мандату місії, 16 числа вона припинила свою роботу.

До складу місії входили 120 військових спостерігачів, 11 поліцейських і 103 людини цивільного персоналу.

Заступник спецпредставника генсека ООН в Грузії Джозеф Стефанідіс проводить в середу прощальні зустрічі з керівництвом Абхазії, зокрема в МЗС республіки, Раді безпеки і кабінеті міністрів. За словами джерела, велика частина військових спостерігачів ООНівської місії, окрім медиків, вже покинула офіс в Сухумі. Їхню точну кількість він не назвав.

Гальський офіс місії ООН, швидше за все, поки продовжуватиме роботу. Можливо, там проходитимуть п"ятисторонні зустрічі під егідою ООН.

Згідно практики ООН, на виведення місії зазвичай дається до двох місяців. Раніше повідомлялося, що місія покине Абхазію до середини липня.

Зараз ви читаєте новину «Головний військовий спостерігач місії ООН покинув Абхазію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі