неділя, 11 серпня 2024 21:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава оборонного комітету Бундестагу сказав, основу для чого закладає курська операція

Глава оборонного комітету Бундестагу сказав, основу для чого закладає курська операція
Глава оборонного комітету Бундестагу сказав, основу для чого закладає курська операція. Фото: колаж 24 каналу

Курська операція закладає основу для перемовин з наступником нинішнього російського диктатора Володимира Путіна.

Вона йде краще, ніж очікувалося. Таку думку у мережі X (Twitter) висловив глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер.

"Прогрес показує російському населенню, що їхній диктатор нічого не контролює і що для військового керівництва це занадто. Хороша основа для мирних переговорів із наступником Путіна. І переговорів з Путіним перед Міжнародним кримінальним судом", - написав глава оборонного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: з'явилися нові відео

Він зауважив, що наступ ЗСУ змушує агресора відвести свої війська з фронту на сході України, що зменшує тиск на українських військових в тому регіоні.

Водночас Фабер вважає дану операцію гарним приводом для порушення питання щодо постачання танків Leopard 2 в Україну.

"Наша військова допомога Україні - найкраща інвестиція в нашу безпеку. Це щодня зменшує потенціал російської загрози. Це захищає мирне населення України від того, щоб воно стало біженцями. Рупори Путіна в Німеччині тепер теж можуть це усвідомити", - йдеться у його дописі.

Операція в Курській області, в якій беруть участь тисячі українських солдатів, спрямована на виявлення слабких місць російської оборони та дестабілізацію ситуації всередині країни.

Українські сили будуть дотримуватись міжнародного гуманітарного права і не мають намірів анексувати захоплені території. Про це на умовах анонімності повідомив France24 військовий чиновник

За словами чиновника, операція розпочалася з переходу українських військ через кордон і націлена на те, щоб завдати Росії значних втрат і розтягнути її оборонні позиції. Російська влада заявила про розгортання близько 1000 українських солдатів під час вторгнення, що, на їхню думку, стало несподіванкою для Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Глава оборонного комітету Бундестагу сказав, основу для чого закладає курська операція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі