четвер, 16 червня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на південних напрямках

Генштаб повідомив про ситуацію на південних напрямках
В Чорноморській та Азовській морських операційних зонах основні зусилля ворог зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому й Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів і недопущенні наступу українських військ.

Противник продовжує вдосконалювати інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Безводне та Іщенка, повідомив уранці 16 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США порівняв артилеристів України та РФ

"Ворог активно обстрілює підрозділи ЗСУ на півдні. У Чорноморській та Азовській морських операційних зонах основні зусилля він зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства", - ідеться в повідомленні.

В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

10 червня російські окупанти підтягнули також другий підводний човен, тому зараз на Україну націлені до 40 крилатих ракет "Калібр".

Одеса перебуває під посиленою загрозою ракетних ударів. У морі угрупування Чорноморського флоту Російської Федерації фактично не змінилося.

7 червня Військово-морські сили України на понад 100 км відтіснили флот Російської Федерації від українського узбережжя. Щоб зменшити тиск Росії на південні порти, Україна відкинула угруповання Чорноморського флоту РФ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на південних напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі