понеділок, 25 вересня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Фосфорно-магнієвими боєприпасами обстріляли село на Луганщині

Фосфорно-магнієвими боєприпасами обстріляли село на Луганщині
Росіяни обстріляли Новолюбівку Луганської області. Фото: Укрінформ

Російські окупанти обстріляли Новолюбівку Луганської області фосфорно-магнієвими боєприпасами.

Загарбники спрямували туди два фосфорно-магнієві боєприпаси, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Facebook.

"Через це сталося займання сухої трави навколо населеного пункту. Загрози житловим будинкам наразі немає", – вказав він.

У сусідньому Невському зафіксували 10 вибухів. Росіяни постійно обстрілюють село.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли Торецьк касетними боєприпасами: є загиблі і поранені

Вчора були авіаційні удари по Новоєгорівці та Невському. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Невське й Білогорівка.

Росіяни обіцяли мешканцям прифронтових міст увімкнути мобільний зв'язок після завершення так званих "перших виборів". Але не уточнили, через скільки "місяців чи років" це буде.

Раніше люди дзвонили з дахів багатоповерхівок. Тепер там розвісили попередження, що за телефонну розмову можна "потрапити на підвал".

"У тимчасово захопленому Лисичанську вже майже нічого не обіцяють – дехто і без того вірить в краще. На шляху до цього кращого місцеві готуються до другої в своєму житті зими без централізованого опалення. Посеред міста вирізають дерева – таким чином роблять заготівлю дров", – додали в ОВА.

На Сумщині неподалік від кордону з Росією загинули четверо українських військових.

Це сталося 25 серпня, коли на територію України намагалася проникнути ворожа диверсійно-розвідувальна група.

Військовослужбовці 101-ї окремої бригади територіальної оборони потрапили під мінометний обстріл під час бою з ДРГ окупаційних військ Росії.

Зараз ви читаєте новину «Фосфорно-магнієвими боєприпасами обстріляли село на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі