вівторок, 18 квітня 2023 11:11

Єврорада підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"

Єврорада підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"
Україна ще на крок наблизилася до "роумінгового безвізу". Фото: pixabay.com

Єврорада підтримала приєднання України до зони вільного роумінгу Європейського Союзу.

Це дозволить українцям менше сплачувати за роумінг у європейських країнах, заявив 18 квітня віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Єврорада дала зелене світло двосторонній угоді. Фінальне рішення має схвалити Комітет асоціації в торговельному складі. Українська влада та оператори вже працюють, аби наша країна швидше інтегрувалася до роумінгового безвізу", ‒ написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді сказали, чи будуть повістки в "Дії"

Після приєднання ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться.

"Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови. Не треба буде й змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС", ‒ пояснив міністр.

Цьогоріч Україна укладе угоду із Європейським Союзом щодо приєднання до роумінгового простору країн-членів блоку.

У лютому в уряді повідомляли, що українці в країнах ЄС ще пів року зможуть дзвонити за тарифами, що діють в Україні. Угоду ще на шість місяців продовжили 27 українських та європейських операторів мобільного і фіксованого зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Єврорада підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі