понеділок, 17 квітня 2023 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Верховній Раді сказали, чи будуть повістки в "Дії"
Оновлено

У Верховній Раді сказали, чи будуть повістки в "Дії"
Україна не має технічної можливості оцифрувати військовий облік і запустити повістки у "Дії". Фото: Мінцифри

Повістки через сервіс "Дія" запускати поки що не будуть.

Водночас у майбутньому цю ініціативу в Україні можуть реалізувати, заявив 17 квітня член Комітету Верховної Ради з питань національної оборони Федір Веніславський в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти. Оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій, паперові повістки точно мають піти у минуле. Але на сьогодні ці проєкти не в короткостроковій перспективі", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр відреагували на російські новини про повістки українцям в "Дії"

Наразі Україна не має технічної можливості, щоб оцифрувати військовий облік і запустити повістки у додатку "Дія". Проте парламентарій припускає, що у майбутньому цю ініціативу реалізують.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров із гумором відреагував на заяву Веніславського:

"Послуги немає ані в розробці, ані в планах", ‒ наголосив він, додавши до допису красномовне фото.

В Україні не планують відправляти повістки через сервіс "Дія". Над цифровим військовим квитком поки також не працюють, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Натомість, за його словами, нині Мінцифри та Міноборони опрацьовують цифрове посвідчення ветерана і можливість отримувати сервіси онлайн для ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді сказали, чи будуть повістки в "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі