середа, 06 січня 2016 08:00

"Єврохохли" відзначають Святвечір на Майдані (6 січня)
5

 

Увечері Майдан дружньою родиною святкував Святвечір. На головній площі столиці зібралися тисячі людей.

 

Зі сцени до людей звернулися священики різних конфесій, привітавши їх із Різдвом та помолившись разом із Майданом. Потім колядували колективи із областей, виступили лідери опозиції. Вони вітали людей із Різдвом, а також заявили, що у найближчих планах - короткочасні страйки.

"Кожна українська родина збирається на Святвечір за столом, кладуть дванадцять страв, і ми очікуємо прихід Спасителя у цей світ. Але це не тільки дванадцять страв - це набагато важливіше. Адже Святий вечір і Різдво Христове – це велике християнське свято народження. Народження надії, народження мрії, сподівань і впевненості в тому, що ці сподівання звершаться", - сказав Арсеній Яценюк.

 

"Якщо влада не хоче нас чути, будемо закликати до страйку. Щоб вони почули. Спочатку буде попереджувальний страйк. На деякий короткий час. Коли зупиниться виробництво, зупиниться транспорт. Де на кілька хвилин, а може бути на кілька годин. Влада повинна відреагувати на вимоги людей", - зазначив Кличко.

Потім мітингувальники співали колядки, пригощалися кутею, пампухами, узваром. Також на Майдані приготували традиційне святкове меню з дванадцяти страв.

 

Кожну із цих страв приготували у кількох різновидах - була кутя із пшениці, але була також із рису.

 

Приготували господині і декілька видів пампушок та вареників. Охочих скуштувати святвечірніх страв на Майдані не бракувало.

Відомий російський гуморист Михайло Задорнов під час виступу на радіо назвав українців "єврохохлами".

"Єврохохли так звані... вони нас звинувачують, що Росія робить Україну колонією. Яка колонія може бути з країни, яка нічого не виробляє?", - зазначив Задорнов.

"Хто такий Михайло Задорнов, щоб МЗС реагувало на його висловлювання? Мало хто з простих громадян, які не є впливовими політиками за кордоном, щось говорить про Україну. Невже МЗС має реагувати на кожен такий випад? Тому будь-яке реагування на висловлювання зарубіжного сатирика з боку українського МЗС було б зовсім неприйнятним", - відзначили в українському відомстві.

Спонтанне віче та пікет під будинком Захарченка (5 січня)

Зараз ви читаєте новину «"Єврохохли" відзначають Святвечір на Майдані (6 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі