вівторок, 05 січня 2016 08:00

Спонтанне віче та пікет під будинком Захарченка (5 січня)
8

5 січня на Майдані Незалежності зібралося перше в 2014 році віче. Попри те, що опозиція вирішила перед Різдвом зборів не проводити, у центр Києві прийшли близько 10 тисяч осіб.

 

На віче представники українських церков різних конфесій освятили прапори 27 сотень самооборони.

 

Цього ж дня на Євромайдани вийшли активісти у Донецьку, Дніпропетровську, Харкові та Одесі. Із прапорами в руках мітингувальники пройшлися вулицями міст і скандували "Київ, ми з тобою", "Харків, вставай!", "Ні диктатору", а також "Донбас, нам гонять порожняк".

На столичному Майдані у довгі черги вишикувалися активісти, які хочуть записатися в об'єднання "Майдан".

5 січня Автомайдан влаштував пікет біля заміського будинку глави МВС Віталія Захарченка та квартири міністра освіти Дмитра Табачника. Дорогою активістів намагалися зупинити працівники ДАІ.

 

До помістя Захарченка прибули близько 150 активістів на 50 автомобілях. Акція тривала близько години. Автомайданівці виконали гімн України та обклеїли паркан будинку міністра наклейками з написом "Увага, власність бандитів".

 

Потім активісти "провідали" міністра освіти Дмитра Табачника. Біля квартири скандували "Собачник!", а на двері приклеїли такі ж наліпки, як і Захарченку.

 

Як виявилося, те помешкання не належить міністру.

 

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що для України відвернутися від Європи - це зробити крок назад.

"Це Майдан громадян, а не політичних партій. Європейська ідея консолідує українську націю. Навіть парламент прийняв текст, в якому йдеться про інтеграцію в Європу, як про політичну мету країни. І дві третини народу цей вибір підтримують", - пояснив Ющенко.

Автомайдан пікетував дачу Медведчука (4 січня)

Зараз ви читаєте новину «Спонтанне віче та пікет під будинком Захарченка (5 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі