середа, 20 липня 2022 16:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт СІТ пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу на Херсонщині

Експерт СІТ пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу на Херсонщині
У Херсонській області потрібно знищити мости. Фото: eastnews.ua

Якщо Україна підготує або застосує резерви та знищить один чи два з трьох мостів у Херсонській області, контрнаступ буде важко стримати.

Південні області зараз контролюють майже 15 тис. російських військових, каже аналітик Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов, передає "Радіо НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти маскують свої позиції серед цивільного житла

"Там зараз перебувають 49-та армія, 20-та мотострілецька дивізія, деякі підрозділи 11-ї десантно-штурмової бригади. Також вони посилені мобілізованими з територій так званих ЛНР і ДНР. Ці частини займають ну дуже великий фронт і якусь оборону вони можуть тримати тільки проти невеликих українських підрозділів, які зараз, як ми розуміємо, там здійснюють наступ", – пояснив він.

Українські захисники готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи Збройні сили України знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт СІТ пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі