понеділок, 18 липня 2022 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти маскують свої позиції серед цивільного житла

На Херсонщині окупанти маскують свої позиції серед цивільного житла
Росіяни намагаються розташувати свої підрозділи поблизу проживання мирного населення Херсонщини. Фото: ілюстративне, facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У Херсонській області російські окупанти маскують свої позиції серед житла місцевих мешканців.

Людей використовують як живий щит. Про це під час брифінгу 18 липня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти виїхали з будівлі Херсонської ОДА – Хлань

"Спостерігаючи успіхи наших ракетних підрозділів, окупанти намагаються розташувати свої підрозділи поблизу проживання мирного населення. Щоб використовувати їх як живий щит", – сказала Гуменюк.

На Херсонщині є проблеми з комунікаціями – зв'язком, електрикою, водою, газом. Ситуація надто критична, бо багато будинків розбито й уражено об'єктів соціальної інфраструктури.

Українські захисники готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи Збройні сили України знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один з топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти маскують свої позиції серед цивільного житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі