неділя, 18 серпня 2024 22:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Є хороші новини щодо знищення техніки РФ під Торецьком: Сирський доповів Зеленському

"Є хороші новини щодо знищення техніки РФ під Торецьком: Сирський доповів Зеленському
Сили оборони роблять усе для збереження позицій на Покровському та Торецькому напрямках, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео

Сили оборони роблять усе для збереження позицій на Покровському та Торецькому напрямках.

Є за сьогодні хороші, потрібні нам результати у знищенні російської техніки під Торецьком. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"І це все - більш ніж захист для України, це зараз основне завдання наших оборонних дій загалом – знищити якомога більше російського потенціалу, потенціалу війни, і проводити максимум контрударної роботи. Зокрема це і створення буферної зони на території агресора - наша операція в Курській області", - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що все, що завдає втрат російській армії, російській державі, їхній оборонці та їхній економіці - все це допомагає Україні не допускати розширення війни та наближати справедливе закінчення цієї агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики припустили, коли РФ може спробувати відбити територію Курщини, яку контролюють ЗСУ

"Справедливий мир для України. Я вдячний кожному й кожній, хто б'ється заради нашої держави, хто допомагає обороні, хто працює заради України. Заради того, щоб якнайшвидше ми досягли своїх завдань", - сказав він.

Зеленський також повідомив, що щойно доповідав Головком Олександр Сирський. І щодо ситуації на сході України, і щодо операції в Курській області, і щодо "обмінного фонду", і щодо комплектації наших бригад - комплектації наших резервів: це і снаряди, і зброя.

"По всіх напрямках наші хлопці - ви молодці. Але щодо постачання від наших партнерів потрібне пришвидшення. Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції", - підкреслив президент.

Російські війська перебувають за 11 кілометрів до околиць Покровська Донецької області.

Нині у місті залишається понад 59 тис. жителів, а до повномасштабного вторгнення там мешкало 86 тис. людей. Про це повідомив очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону.

Ще ближче ворог підійшов до Мирнограда - до нього 5 км, а також до Селидового, де залишилося також кілька кілометрів.

Водночас міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що всі, хто не задіяні в обороні населених пунктів, мають евакуюватися до безпечних регіонів, зберегти свої життя та своїх дітей. До того ж, перебування цивільних на лінії зіткнення заважає працювати Силам оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Є хороші новини щодо знищення техніки РФ під Торецьком: Сирський доповів Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі