неділя, 18 серпня 2024 20:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни впритул наблизилися до трьох міст на Донеччині: жителів закликали евакуюватися

Росіяни впритул наблизилися до трьох міст на Донеччині: жителів закликали евакуюватися
З початку доби російські окупаційні війська здійснили 24 штурмові дії на Покровському напрямку. Фото: Донецька ОВА

Російські війська перебувають за 11 кілометрів до околиць Покровська Донецької області.

Нині у місті залишається понад 59 тис. жителів, а до повномасштабного вторгнення там мешкало 86 тис. людей. Про це повідомив очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону.

Ще ближче ворог підійшов до Мирнограда - до нього 5 км, а також до Селидового, де залишилося також кілька кілометрів.

Окупанти готуються до прориву на Мирноград та починають повну зачистку міста КАБами. Відповідні фото й відео з'явилися в мережі.

"До околиць Покровська – це десь до 11 кілометрів. Місто готується, як і вся решта Донецької області. У нас у Донецькій області за кожним містом закріплений підрозділ, бойова бригада. Розроблені плани оборони міста", - запевнив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни протягом тижня випустили по Україні понад 40 ракет, 750 КАБів і 200 дронів. Отримають відповідь силою - Зеленський

Він додав, що у Покровську продовжується будівництво фортифікаційних споруд. До будівництва приєднуються також і інші регіони.

На думку Добряка, окупанти могли націлитися на Покровськ із метою покращення логістики.

Водночас міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що всі, хто не задіяні в обороні населених пунктів, мають евакуюватися до безпечних регіонів, зберегти свої життя та своїх дітей. До того ж, перебування цивільних на лінії зіткнення заважає працювати Силам оборони.

Верещук запевнила, що приймаючі громади, міжнародні організації та місцева влада готуються прийняти та опікуватися переселенцями.

Бажаючим евакуюватися необхідно звертатися за номерами:

Загальна гаряча лінія по Донецькій області: 0-800-500-121.

• Покровська громада: 0-800-300-101.

• Селидівська громада: 080-033-64-54.

• Мирноградська громада: 050-648-15-19.

• Мінреінтеграції: 15-48.

З початку доби російські окупаційні війська здійснили 24 штурмові дії на Покровському напрямку

Сили оборони України стримують ворожий натиск і відбили 19 атак, тривають п'ять боєзіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку росіяни штурмували у районах Воздвиженки, Калинового, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Новогродівки, Завітного і Михайлівки.

Загалом від початку доби відбулося 81 бойове зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни впритул наблизилися до трьох міст на Донеччині: жителів закликали евакуюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі