неділя, 18 серпня 2024 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Сьогодні відбулося понад 80 боєзіткнень. Генштаб назвав найгарячіший напрямок

Сьогодні відбулося понад 80 боєзіткнень. Генштаб назвав найгарячіший напрямок
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби російські окупаційні війська здійснили 24 штурмові дії на Покровському напрямку

Сили оборони України стримують ворожий натиск і відбили 19 атак, тривають п'ять боєзіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку росіяни штурмували у районах Воздвиженки, Калинового, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Новогродівки, Завітного і Михайлівки.

Загалом від початку доби відбулося 81 бойове зіткнення, повідомляє Генштаб.

Сьогодні від вогню ворожої артилерії і мінометів постраждали райони населених пунктів Шалигине, Славгород, Порозок, Білопілля, Тимофіївка, Велика Писарівка, Покровка, Камінь, Лісківщина. Росіяни завдали три авіаудари, скинувши п'ять керованих авіабомб, по Голишівському, Басівці і Юнаківці Сумської області.

На Харківському напрямку відбулося два боєзіткнення поблизу Вовчанська і Липців, триває один бій.

На Куп'янському ворог проводив дев'ять наступальних дій у бік Глушківки, Стельмахівки і Синьківки. Продовжуються п'ять атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська ППО збила вночі вісім Shahed і п'ять ракет. Дві з них - північнокорейські KN-23

На Лиманському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. Ворог штурмував позиції наших захисників неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Новосадового і Торського. 10 боїв завершено, один триває.

На Сіверському напрямку наші захисники зупинили ворожий штурм біля Верхньокам'янського.

На Краматорському російські окупанти наступали у бік Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Кліщіївки і Предтечиного. Відбулося вісім боєзіткнень, три з яких тривають.

На Торецькому напрямку окупанти атакували 15 разів біля Залізного, Торецька, Диліївки і Неліпівки. 14 ворожих штурмів відбито, один - триває. Росіяни завдали два авіаудари по Дачному і Дружбі.

На Курахівському напрямку росіяни провалили шість атак поблизу Красногорівки, Костянтинівки і Парасковіївки.

На Времівському напрямку противник чотири рази штурмував наші позиції біля Роздольного і Водяного, де триває одне боєзіткнення.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти, залучивши авіацію, завдали два авіаудари по районах Долинки і Кам'янського.

На Придніпровському напрямку у результаті боєзіткнення росіяни зазнали поразки.

За 906 днів втрати російських окупаційних військ становили 599 350 осіб, 16 480 броньованих машин, 8508 танків, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по по комбінату "Кавказ" у Ростовській області РФ, де зберігалися нафта і нафтопродукти, які постачалися російським окупантам.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбулося понад 80 боєзіткнень. Генштаб назвав найгарячіший напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі