пʼятниця, 09 жовтня 2009 13:49

Дискримінацію гомосексуалістів у США прирівняють до расової

Дискримінацію гомосексуалістів у США прирівняють до расової

Палата представників США схвалила законопроект, який класифікує злочини, здійснені через сексуальну орієнтацію жертви, як "злочину за мотивом ненависті" (hate crimes), пише The New York Times.

В даний час федеральне законодавство відносить до цієї категорії тільки злочини, здійснені через расову приналежність, етнічне походження і віросповідання.

Новий законопроект був схвалений в Палаті представників 281 голосом проти 146. Ініціаторами нововведення виступили демократи. Зі свого боку, лідери республіканців звинувачують демократів в спробах створити клас "злочинів думки".

Лідер республіканців в нижній палаті Конгресу Джон Бейнер заявив: "Ідея прийняти закон, який висуває звинувачення у зв"язку з його вірогідними помислами, мені здається помилковою".

Разом з більшістю демократів на користь законопроекту проголосували 44 республіканці, і партійне керівництво пояснює це "законодавчим шантажем". Розширення поняття "злочинів за мотивами ненависті" було включене у важливий законопроект про бюджетні витрати на оборонні потреби.

Для набуття чинності новий законопроект повинен пройти затвердження в Сенаті, але і там нововведення має підтримку більшості.

Сенатор Джон Маккейн, старший республіканець у сенатському комітеті в справах збройних сил, оголосив, що готовий голосувати "за", хоча і не згоден з положенням про "злочини за мотивами ненависті", оскільки вважає питання оборонних витрат пріоритетним.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Дискримінацію гомосексуалістів у США прирівняють до расової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі