пʼятниця, 29 червня 2018 11:08

Десятки повалених дерев і затоплених будинків – в Україні вирує негода

Десятки повалених дерев і затоплених будинків – в Україні вирує негода
Унаслідок негоди в Україні знеструмлено 204 населені пункти

Унаслідок негоди в Україні знеструмлено 204 населені пункти. В окремих областях пошкоджено та підтоплено будинки, повалено дерева, а також пошкоджено об'єкти соціальної сфери.

Про такі наслідки негоди йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

"28-29 червня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 204 населені пункти в 7 областях. У Полтавській області без світла залишилося 58 населених пунктів, у Луганській - 51, у Чернівецькій - 45, у Тернопільській - 20, у Дніпропетровській - 17, у Кіровоградській - 11, у Запорізькій - 2. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не ставайте під деревами: синоптик попередила про шквальні пориви вітру у неділю

Наприклад, в м. Рубіжне на Луганщині внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру пошкоджено покрівлі 11 житлових будинків (5 п'ятиповерхових та 6 дев'ятиповерхових) та повалено понад 100 дерев. До ліквідації наслідків негоди залучалося 14 одиниць техніки та 60 чоловік..

В Івано-Франківській області у 5 районах (Калуському, Городенківському, Тлумацькому, Снятівському та Долинському) внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу було підтоплено 79 приватних житлових будинків (рівень води 5-10 см) та 9 об'єктів соціально-виробночої сфери.

Холодні арктичні води скоро стануть частиною Атлантичного океану. Вчені стверджують, що кліматичні зміни в Північному Льодовитому океані набули шаленого розмаху, передає Independent.

Зараз ви читаєте новину «Десятки повалених дерев і затоплених будинків – в Україні вирує негода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі