понеділок, 27 грудня 2010 13:32

ДАІ озброїлася новими радарами, що стріляють у спину

ДАІ озброїлася новими радарами, що стріляють у спину

Співробітники Державної автомобільної інспекції почали використовувати новий радарний комплекс Арена.

На радарі Арена висвічується номер автомобіля, час руху, швидкість і всі ці дані передаються на монітор.

Але тепер прилад фіксує порушення не на самому посту ДАІ, а за кілька кілометрів до нього. Відеокамери радара Арена стріляють лазером в спину порушника-автомобіля. Фотофіксація спрацьовує автоматично при перевищенні швидкості. Інформація про порушника передається по радіоканалу на контрольно-пропускний пункт.

Система розпізнає номерний знак і знаходить кримінальну біографію автомобіля і водія: викрадення, позбавлення прав, адміністративний арешт. У міліцейських базах даних порушника знаходять за кілька секунд. Вночі прилад діє за допомогою інфрачервоного випромінювання. Радар одночасно може фіксувати порушення на трьох смугах.

Таких фіксаторів швидкості в Україні 26, але до кінця року з'явиться ще 100 штук. Крім того, на озброєнні у інспекторів ДАІ з'явилися нові алкотестери. Прилади на місці визначають рівень алкоголю і роздруковують результати.

Нагадаємо, в квітні в ДАІ представили перший в Україні лазерний радар TruCAM, який розробили в Центрі космічних технологій NASA. Крім швидкості новий радар може вимірювати також дистанцію між машинами, при цьому його не бачить антирадар.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «ДАІ озброїлася новими радарами, що стріляють у спину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі