середа, 22 грудня 2010 08:42

Депутати хочуть скасувати талон до водійського посвідчення

Депутати хочуть скасувати талон до водійського посвідчення

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким право на керування транспортним засобом підтверджується тільки водійським посвідченням.

За законопроект у першому читанні про внесення змін до деяких законів України щодо скасування талону до посвідчення водія та удосконалення регулювання у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху проголосували у вівторок 239 народних депутатів.

Як зазначалося у ході обговорення законопроекту, облік та аналіз порушень правил дорожнього руху здійснюється за допомогою загальнодержавних автоматизованих електронних баз обліку правопорушень, тому недоцільно залишати у користуванні талон до посвідчення водія.

Також законопроектом передбачається внесення змін до деяких статей Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою підвищення безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, ДАІ розробила нові правила дорожнього руху, які будуть введені в дію вже навесні. Згідно з новими правилами штрафи зростуть в 3-5 разів.

Найбільші штрафи будуть застосовуватись у разі керування автомобілем у нетверезому стані – штраф може становити 17 тисяч грн.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть скасувати талон до водійського посвідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі