четвер, 23 грудня 2010 00:45

ДАІ забиратиме права без суду

Минулого тижня начальник Департаменту ДАІ Валерій Лозовий, 51 рік, висловився за вилучення водійських посвідчень як застави до сплати штрафу. Бо, за статистикою ДАІ, третина водіїв їх не платять.

— Таке рішення суттєво збільшить кількість хабарів на дорогах. До того ж буде грубим порушенням конституційних прав громадян. Бо виходить, що працівник ДАІ приймає рішення на власний розсуд, забираючи собі повноваження суду, — вважає 22-річний Андрій Шаповалов, власник юридичної фірми на просп. Московському в Києві. — Тоді необхідно розробити механізми оскарження рішень інспекторів. Бо суди не встигатимуть. Тимчасові талони замість прав тоді слід видавати надовго, а не на три місяці, як зараз. Уявіть ситуацію: у водія забирають права посеред дороги. Щоб уникнути судових тяганин, він дає хабар і їде далі. А що робити пенсіонеру? У нього немає грошей, щоб відкупитися. Доведеться або півроку оббивати пороги судів, або платити штраф. Такими штрафами урядовці намагаються залатати дірку в бюджеті, — переконаний юрист.

На інтернет-форумах пишуть: водій-порушник, щоб уберегти права від вилучення, дає хабар понад 1,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ забиратиме права без суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі