понеділок, 08 травня 2023 16:53

Цілі російських обстрілів змінилися – у ГУР пояснили

Цілі російських обстрілів змінилися – у ГУР пояснили
Окупанти обстрілами хочуть стримати контрнаступ. Фото: eastnews.ua

Зараз окупанти спрямували обстріли на зрив або ускладнення наступальних дій українських військових.

Ворог намагається поцілити в логістику, техніку та живу силу, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю "РБК-Україна".

Зимою росіянам не вдалось знищити українську енергетичну інфраструктуру.

"Сьогоднішні атаки, які продовжуються (з урахуванням того, що ракетний потенціал агресора, особливо в частині високоточного озброєння, значною мірою витрачений і так швидко поновлювати вони його не можуть), їхнє завдання – це спроба ускладнення або зриву подальших наступальних дій української армії щодо визволення наших територій. Тобто логістика, шляхи постачання, техніка, жива сила", – повідомив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вщент знищено базу відпочинку: повідомили нові деталі нічних обстрілів Одещини

У росіян немає розвідданих. Тому вони часто влучають у цивільні об'єкти.

"Що в принципі є свідченням терористичних актів, які продовжує так звана Російська Федерація та режим Путіна, і показує геноцидний характер війни, яку веде Росія проти України", – наголосив представник ГУР.

Юсова спитали, чи обстріли житлових будинків свідчать про те, що російська ракетна зброя не високоточна чи це все-таки цілеспрямований терор.

"Це в різних ситуаціях може свідчити про різне, але також і про цілеспрямований терор. Є доведені факти, коли навмисно били саме по цивільних об'єктах, розуміючи, що там будуть втрати серед цивільного населення. Останній удар по Умані – саме з цієї серії", – відповів він.

Вночі 8 травня російські загарбники знову атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed. Усі 35 із 35 випущених дронів було знищено українськими захисниками. У столиці внаслідок падіння уламків є руйнування та травмовані, повідомили у міській військовій адміністрації.

Рятувальники загасили пожежу, яка спалахнула після влучання ракети типу Х-22 по одному зі складів логістичної інфраструктури біля Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Цілі російських обстрілів змінилися – у ГУР пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі