понеділок, 08 травня 2023 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічна російська атака дронами: уточнили наслідки у Києві
Оновлено

Нічна російська атака дронами: уточнили наслідки у Києві
Росія вночі 8 травня атакувала Україну дронами. Фото: скріншот

Вночі 8 травня у Києві понад 3,5 години тривала повітряна тривога. Загарбники намагалися завдати удару своїми БпЛА.

За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси "Shahed", які атакували столицю з різних напрямків. В повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30 ворожих дронів. Про це повідомив голова Київської МВА Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уламки ворожого дрона впали в кількох районах Києва: є постраждалі

За його словами, в місті є руйнування та травмовані.

"Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автівки. Відомо про травмованих. Медики, ДСНС та інші екстрені служби працюють на місцях. Дані оперативного зведення постійно оновлюються і уточнюються. Бережіть себе і близьких. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки. Цим ви наближаєте мир в Україні після нашої перемоги!", – наголосив Попко.

Оновлено на 7:10

У Святошинському районі столиці, ймовірно, через падіння уламків дронів пошкоджено сім авто. Ще один автомобіль горів, уточнив голова КМВА Сергій Попко.

Зафіксовано також падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади. Є падіння уламків на проїжджу частину.

Травмовано п′ятьох осіб, їм надана медична допомога. У Солом'янському районі пошкоджено резервуар з витоком дизельного пального. На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.

"Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факела, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", – зазначив Попко.

Вночі 8 травня російські загарбники знову атакували Україну іранськими ударними безпілотниками "Shahed".

Усі 35 із 35 випущених дронів було знищено українськими захисниками. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Нічна російська атака дронами: уточнили наслідки у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі