пʼятниця, 20 травня 2022 13:55

Циклон Emmelinde принесе грози й похолодання: прогноз на вихідні

Впродовж суботи-неділі в Україні очікуються грози та посилення вітру, а також стрибки атмосферного тиску та температури повітря.

На погоду 21 травня впливатимуть циклон Emmelinde та атмосферні фронти, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"У більшості областей пройдуть короткочасні дощі та прогримлять грози. Північно-західний вітер впродовж суботи-неділі буде рвучким, до сильного. Обережно під старими деревами, дивіться пильніше, де паркуєте машину. Водночас вітер нам на руку, особливо в прибережних районах та морях", - ідеться у повідомленні.

Південна частина України уникне завтра суттєвих опадів. Вона буде в теплому секторі - між теплим та холодним фронтами.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  На погоду України 21 травня впливатиме циклон Emmelinde
На погоду України 21 травня впливатиме циклон Emmelinde

Як наслідок, повсюди буде тепло: у суботу вдень очікується +20...25°C, на Одещині до +26...29°C. На північному сході України +19...22°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України охоплять дощі: оновлений прогноз

На сході, заході та півночі України пройдуть дощі. У центральних областях місцями можливі невеликі опади. У південній частині - без опадів, лише вранці в Приазов'ї очікується дощ.

У неділю прийде похолодання. Вдень буде +12...18°C. На півдні ще затримається тепліша погода, +18...24°C.

У Києві 21-22 травня очікується волога погода з періодичними дощами, часом грози. У столиці завтра буде порівняно тепло, до +20°C, а ось у неділю відчутно похолоднішає, вдень до +12...14°C.

На тижні тепло повернеться.

Цьогоріч очікувати на температуру +30°С в Україні на початку літа не варто. Червень не буде спекотним. Натомість слід бути готовими до опадів і помірного тепла влітку.

Зараз ви читаєте новину «Циклон Emmelinde принесе грози й похолодання: прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі