понеділок, 10 серпня 2009 09:45

Чавес закликав народ бути готовим до війни з Колумбією

Чавес закликав народ бути готовим до війни з Колумбією

Президент Венесуели Уго Чавес закликав військове командування країни підготуватися до вірогідного протистояння з Колумбією. На його думку, Богота планує збільшити присутність США на своїй території, що загрожує безпеці Венесуели.

Чавес заявив, що "загроза проти нас наростає", і закликав армію та народ бути готовою до відбиття нападу.

Нагадаємо, що конфлікт між Венесуелою і Колумбією розгорівся через шведську зброю, виявлену в колумбійських бойовиків з лівоекстремістського угрупування FARC. Богота вважає, що реактивні протитанкові гранатомети потрапили до бойовиків з Венесуели.

В даний час Колумбія також веде переговори з США про надання американцям в довготривале користування декількох військових баз на своїй території. Венесуела категорично заперечує проти збільшення військової присутності США в регіоні.

Раніше Каракас ввів економічні санкції стосовно Колумбії. За словами Чавеса, він має намір відмовитися від імпорту з Колумбії 10 тисяч автомобілів. Крім того, нафтові родовища Венесуели також будуть закриті для розробки колумбійськими компаніями.

Разом з тим варто відзначити, що позавчора Чавес несподівано розпорядився повернути до Колумбії венесуельського посла, відкликаного минулого тижня.

РБК-Україна, Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Чавес закликав народ бути готовим до війни з Колумбією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі