пʼятниця, 24 квітня 2009 12:07

Американці розіб"ють заповідник на подарованому Чавесом острові

Американці розіб"ють заповідник на подарованому Чавесом острові
Уряд американського штату Нью-Джерсі офіційно підтвердив опубліковану раніше в деяких латиноамериканських ЗМІ інформацію про те, що Венесуела передає в розпорядження США невелику острівну територію на річці Делавер, яка раніше належала компанії Citgo, американській філії венесуельської національної нафтогазової компанії PDVSA.

Перші повідомлення про те, що Венесуела має намір подарувати США острів Петті площею 140 гектарів і вартістю майже 20 мільйонів доларів, з"явилися в офіційних ЗМІ Венесуели практично відразу після завершення минулої неділі саміту Америк в Тринідад і Тобаго. Там відбулися перші зустрічі лідерів двох держав Барака Обами та Уго Чавеса, який заявив, що передача США острова допоможе зміцнити відносини між країнами. Потім, як повідомляє венесуельське видання Nacional, повідомлення були анулювані у державних ЗМІ.

В четвер отримання подарунка підтвердив уряд штату Нью-Джерсі.

"Губернатор (штату) Джон Корзайн оголосив від імені жителів Нью-Джерсі про те, що День Землі (який відзначався напередодні) - підходящий час для того, щоб від імені жителів Нью-Джерсі прийняти в подарунок острів Петті і тим самим виконати обіцянку зберегти на одному з найбільших островів на річці Делавер міський оазис дикої природи, яким насолоджуватимуться люди провінції", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті уряду штату.

"Острів Петті став будинком для лисих орлів і великої кількості водоплавних птахів. Ми відкриваємо новий розділ в довгій історії острова", - заявив губернатор в своєму виступі.

Компанія Citgo купила острів 20 грудня 1982 року за 6,76 мільйона доларів і використовувала його для зберігання пального. З 2004 року ведуться переговори про передачу Петті уряду США. Процес затягнувся на декілька років, оскільки забудовники планували побудувати там готелі, казино і поле для гольфу, а екологи, у свою чергу, виступали за збереження флори і фауни острова. Тепер на Петті розташовуватиметься екологічний заповідник.

За матеріалах: РІА Новости, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Американці розіб"ють заповідник на подарованому Чавесом острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі