середа, 02 листопада 2022 14:50

Частину України накриють дощі: назвали області

3 листопада у більшості областей України переважатиме сухий антициклональний характер погоди без опадів.

Водночас незначні дощі можливі завтра на Житомирщині, Київщині, у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Антициклон Andre гостюватиме в Україні ще довго, періодично поблажливо дозволяючи якомусь грайливому атмосферному фронту кидатися хмарами чи невеликими дощами через оклюзії (це коли об'єдналися теплий та холодний фронти). Але надалі, скільки бачить синоптичне око, ніяких серйозних дощів не видно в Україні. Температура повітря також не проявлятиме себе якось активно, нервовими коливаннями, стрибками вгору чи вниз. Звичайно, холодно вже вночі, прохолодно й вдень", – написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Антициклон Andre гостюватиме в Україні ще довго
Антициклон Andre гостюватиме в Україні ще довго

Мінімально у четвер буде від -1°С до +5°С, а максимально в межах +6...12°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніг і похолодання: народний синоптик налякав прогнозом на листопад

Завтра значно теплішою очікується погода у південній частині та на заході України: вночі +6...12°С, вдень +10...17°С. Теплим острівцем найдовше протримається Закарпаття.

"Якщо є можливість перепочити, заплануйте собі прекрасні термальні води чи єднання-перепочинок з природою у навколишніх лісах, горах, долинах. Ну, й я так розумію, санаторії працюють, тому можна поєднати красиве й корисне", – додала Діденко.

У Києві у четвер очікується протягом дня +9...10°С. Є ймовірність незначного дощу, проте нічого суттєвого. Дещо дискомфортним буде рвучкий вітер західного напрямку. Надалі – знову без опадів та поступове зниження температури повітря.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться із коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Частину України накриють дощі: назвали області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі