субота, 08 липня 2006 10:54

Буш схвалив експорт тисяч тонн ядерних відходів до Росії

Президент США Джордж Буш схвалив підписання розширеної двосторонньої угоди про ядерну співпрацю з Росією, яка дозволить значно збільшити об"єм торгівлі ядерними матеріалами та технологіями між двома країнами. Про це днями заявили представники Білого дому.

Підписання цієї угоди дозволить Росії імпортувати та зберігати тисячі тонн ядерних відходів з атомних станцій по всьому світу, паливо на які постачають Сполучені Штати. З іншого боку, американська сторона готова відмінити мита на імпорт російського урану. За існуючою угодою, яка діє до 2013 року, РФ може безмитно продавати в США 500 тонн урану за фіксованою ціною і через посередника. Будь-яке перевищення цього об"єму оподатковується митом у 116%.

Як очікується, про намір підписати цю угоду Джордж Буш і Володимир Путін заявлять 15 липня в ході саміту G8 в Санкт-Петербурзі, після чого почнуться переговори з підготовки документа. Раніше американські влада опиралася укладенню цього договору, вимагаючи від Росії припинити будівництво АЕС в Ірані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Буш схвалив експорт тисяч тонн ядерних відходів до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі