середа, 13 травня 2009 14:54

Британські ферми відчувають наслідки Чорнобиля досі

Британські ферми відчувають наслідки Чорнобиля досі
Близько 370 британських ферм все ще обмежені у використанні землі та розведенні овець через радіоактивні осади з Чорнобильської АЕС, що випали 23 року тому. Про це повідомляє газета The Guardian з посиланням на уряд.

Міністр охорони здоров"я Дон Прімароло розповіла про те, що 369 фермерських господарств і близько 190 тисяч овець як і раніше перевищують допустимі норми, відзначивши в той же час, що в порівнянні з 1986 роком ці цифри скоротилися на 95%. У той час обмеження були накладені на 9700 ферм і 4225000 овець, при тому, що в Північній Ірландії, наприклад, всі обмеження були зняті ще в 2000 році.

Представник екологічної організації Nuclear Waste Advisory Associates Девід Лоурі заявив виданню, що ці цифри демонструють загрозу, яку представляє радіація для навколишнього середовища. За його словами, це стосується як вибуху на Чорнобильській АЕС, так і радіоактивного фону від військово-морської бази для атомних субмарин в Шотландії.

"Міністри, які виступають за будівництво 11 нових реакторів від Англії до Уельсу, люблять описувати ядерну енергетику як "чисту і зелену", - говорить Лоурі, - але останні дані про наслідки чорнобильських осадів спростовують ці ствердження", пише Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські ферми відчувають наслідки Чорнобиля досі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі