четвер, 29 жовтня 2009 17:39

Берлусконі погрожував заразити скарлатиною журналіста

Берлусконі погрожував заразити скарлатиною журналіста

Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі захворів і не приїхав на сьогоднішній Європейський самміт в Брюсселі, зате покритикував судовий устрій Італії. 73-річний глава уряду захворів, випадково підхопивши скарлатину від своїх онуків, пише The Times.

Проте в такому стані він зателефонував на одне із політичних ток-шоу. Почав довготривалу дискусію про його цькування італійськими юристами та журналістами. Він назвав їх комуністами і лівими зрадниками.

Останньою причиною його роздратування став випадок із відхиленням судової апеляції Девіда Міллса (його колишній консультант з податків), що в кінцевому рахунку могла негативно вплинути на політичну кар"єру Берлусконі.

Тепер прем"єр-міністр не має недоторканості. Серія судових позовів почнеться вже з 16 листопада.

Італійський тележурналіст на телеканалі RAI Джованно Флоріс якраз обговорював скандал про афери Міллса, коли Берлусконі зателефонували в студію. Він говорив близько десяти хвилин, критикуючи політику телеканалу, де досить часто з"являлись новини про сексуальні скандали навколо себе.

Справа в тому, що Берлусконі є власником всіх комерційних телеканалів, і як прем"єр-міністр неопосередковано втручаєтеся в політику RAI. Цей телеканал фінансується державними коштами і такими шоу заохочує собі більшу цільову аудиторію.

Постійні скандали і пристальна увага до Берлусконі погіршили його здоров"я, проте все ж особисті рейтинги прем"єра залишаються високими.

"Як перетікає ваша скарлатина?", - запитав Флоріс.

"Якщо ви прийдете до мене додому, я буду радий, коли заражу вас нею", - відповів Берлусконі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі погрожував заразити скарлатиною журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі