четвер, 22 червня 2006 09:24

Башкирський депутат-захисник геїв подав позов проти Путіна

Відомий скандальними позовами захисник прав сексуальних меншин в Росії, депутат парламенту Башкирії Едвард Мурзін звернувся до суду з позовом поти президента Росії Володимира Путіна.

В заяві Мурзін просив суд "зобов"язати Президента Росії виконувати посадові обов"язки гаранта конституційних прав громадян".

Депутат підкреслив, що ситуація з порушенням прав геїв у Росії "відбувається при потуранні відповідача Путіна, який згідно з Конституцією є гарантом Конституційних прав всіх без винятку громадян Росії, у тому числі і сексуальних меншин".

- Достатньо того, щоб Путін один раз заявив про толерантність до громадян нетрадиційної орієнтації, щоб все в Росії стало на свої місця, - сказав Мурзін,

Позивач зазначає, що він особисто не відноситься до сексуальних меншин, але вважає, що "право на сімейне життя повинне бути у всіх членів суспільства, і ніхто не повинен піддаватися дискримінації через приналежності до тих або інших меншин".

- Люди нетрадиційної сексуальної орієнтації такі ж повноправні громадяни. А Конституція РФ стоїть на захисті інтересів громадян незалежно від їх статевої приналежності,- сказав Мурзін.

Проте, за його словами, "законодавча влада, суди і виконавча влада різних рівнів" у Росії "виступали і виступають проти ініціатив направлених на визнання прав сексуальних меншин", а "влада не хоче піднімати" цю тему, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Башкирський депутат-захисник геїв подав позов проти Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі