пʼятниця, 18 березня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Асвабадітєлі" Путіна вбили 109 українських дітей

"Асвабадітєлі" Путіна вбили 109 українських дітей
Унаслідок бомбардувань та ворожих обстрілів пошкоджено понад 439 закладів освіти. Фото: Сергій Михальчук

Від початку повномасштабної війни Росії проти Україну загинули 109 дітей.

Ще понад 130 українських дітей станом на ранок 18 березня отримали поранення, повідомляють у Офісі генерального прокурора.

"Найбільше дітей постраждало у Київській - 55, Харківській- 34, Донецькій - 26, Чернігівській - 29, Миколаївський - 20, Житомирській - 15 Сумській - 14, та Херсонській - 14 областях. Ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць події, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні встановили загальнонаціональну хвилину мовчання

Унаслідок бомбардувань та ворожих обстрілів пошкоджено понад 439 закладів освіти, 63 із них повністю зруйновані. Найбільше пошкоджень росіяни завдали у Києві - 35, Донецькій - 126, Харківській - 77, Миколаївській - 39, Сумській - 32, Київській - 41, Херсонській областях - 21.

"17 березня о 2:00 окупанти здійснили артилерійський обстріл селища міського типу Золочів у Харківській області. Унаслідок цього постраждала родина. Мати загинула на місці, прикриваючи собою чотирирічну доньку. Батько та дитина отримали тілесні ушкодження", - пишуть у Офісі Генерального прокурора.

24 лютого о четвертій ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Асвабадітєлі" Путіна вбили 109 українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі