середа, 16 березня 2022 13:42

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні встановили загальнонаціональну хвилину мовчання

В Україні встановили загальнонаціональну хвилину мовчання
Загальнонаціональну хвилину мовчання встановили на 9:00. Фото: Pexels

Щоранку о 9:00 в Україні буде загальнонаціональна хвилина пам'яті за загиблими у "нашій Вітчизняній війні".

Відповідний указ 16 березня підписав президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні я підписав важливий указ. Про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам'яті усіх. Усіх українців, які загинули у нашій Вітчизняній війні. Усіх, кого ми втратили через вторгнення Росії. Через терор, розв'язаний окупантами.

Щоранку о 9-й годині на всій території нашої держави будемо згадувати українців, які віддали своє життя. Всіх, хто воював, всіх військових, цивільних та дітей. Усіх, хто міг би ще жити, якби Росія не почала цю війну. Вічна пам'ять кожному, хто загинув за Україну", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія - держава-терорист. Її чекає міжнародний трибунал - Зеленський

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «В Україні встановили загальнонаціональну хвилину мовчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі