пʼятниця, 24 травня 2024 14:57

ЗСУ прагнуть застосовувати штучний інтелект на полі бою - Генштаб

ЗСУ прагнуть застосовувати штучний інтелект на полі бою - Генштаб
Заступник Головнокомандувача ЗСУ Андрій Лебеденко розповів про впровадження у війську штучного інтелекту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Генеральний штаб ставить за мету широке впровадження штучного інтелекту в Збройних силах України.

Нині у складі ЗСУ створені відповідні частини, підрозділи, органи управління, мета яких - технологічне домінування на полі бою, щоб компенсувати чисельну перевагу противника. Про це заявив заступник Головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко.

"Один з основних напрямків роботи Генерального штабу - інноваційна діяльність. Розгорнута масштабна діяльність. І це не просто слова, а факти, доведені дією та результатом", - зазначив Лебеденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хрещений батько" ШІ застеріг від використання його у воєнних цілях

Він також розповів про діяльність Командування безпілотних систем.

"Задача військового управління - забезпечити армію засобами БПЛА, створити передумови, щоб вітчизняні виробники мали здорову конкуренцію, підготувати операторів дронів. В основі Командування безпілотних систем - БпЛА, наземні роботизовані комплекси, нові засоби радіоелектронної боротьби, нові засоби управління. Все, щоб оперативно відповідати викликам часу", - зазначив Лебеденко.

За його словами, українські військові співпрацюють як з вітчизняними виробниками, так і з країнами-партнерами, які надають необхідні технології.

"Ми працюємо над тим, щоб продукти нашого партнерства стали більш масовими, щоб був новий рівень якості. Наша мета - використання штучного інтелекту на полі бою", - додав Лебеденко.

Збройні сили України почали тестувати новий клас безпілотних літальних апаратів - дрон-матку.

Це великий та потужний дрон, який несе легші ударні дрони. Очевидною задачею, яку має виконувати цей дрон - ретрансляція сигналів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прагнуть застосовувати штучний інтелект на полі бою - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі