пʼятниця, 24 травня 2024 13:11

Позичений будинок під Києвом, розкішні авто тещі та бізнес сестри: як живе голова Нацполіції
5

Начальник Національної поліції України Іван Вигівський мешкає в приватному будинку під Києвом.

Він оформлений на давню подругу його родини. А сестра Вигівського, яка працювала вчителькою молодших класів, раптово стала засновницею компанії, що займається гуртовою торгівлею пальним, і веде торгівлю з фігурантами кримінальних справ. Про це у новому розслідуванні повідомляє Bihus.info.

За даними журналістів, у всіх своїх деклараціях Вигівський багато років поспіль зазначає, що постійно користується чужим майном. Офіційно воно орендоване або позичене. Однак, поява цих активів у людей, на яких вони оформлені, викликає питання.

Журналісти дослідили статки голови Національної поліції Івана Вигівського
Фото: bihus.info
Журналісти дослідили статки голови Національної поліції Івана Вигівського
Журналісти дослідили статки голови Національної поліції Івана Вигівського
Журналісти дослідили статки голови Національної поліції Івана Вигівського
Журналісти дослідили статки голови Національної поліції Івана Вигівського

Після призначення керівником Нацполіції Вигівський оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн грн. Він оформлений на давню подругу родини, яка не мала співмірних з такою покупкою доходів, більше того – не змогла відповісти на питання журналістів ні де знаходиться "її" будинок, ні скільки в ньому квадратів тощо.

Вигівський також тривалий час користувався автівками, оформленими на тещу. Спочатку це був Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg. Потім теща Touareg продала і всю виручену суму (900 тис. грн) – подарувала доньці. Тоді родина купила Audi SQ5, а сама теща після цього придбала нову Audi SQ8.

Такі авто коштують від 100 тис доларів, а теща Вигівського не має ні бізнесу, ні навіть зарплатні уже багато років ніде не отримує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний суддя Одеси з дружиною володіють елітною нерухомістю у Маямі

Разом з тим на сестру Вигівського Оксану Альховік оформлений приватний будинок в передмісті Миколаєва, в якому поліцейський жив, коли працював в тамтешньому управлінні.

На момент покупки Альховік жила в маленькому селі під Миколаєвом, де працювала в сільській школі вчителькою молодших класів.

Через кілька років сестру Вигівського оформили на роботу до брата - в Миколаївську поліцію. Тоді вона теж переїхала до міста і оселилася уже в маленькому будиночку на 32 кв.м. на околиці.

У 2019 році Альховік увійшла до складу засновників ТОВ "Югнефтепродукт", що займається гуртовою торгівлею пальним. Її партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині мешкає Вигівський.

Нині в сестри голови Нацполіції - половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн грн.

За даними журналістів, ТОВ "Югнефтепродукт" сестри очільника Нацполу кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самої поліції. Наприклад, у 2022 р. одним із постачальників ТОВ "Югнефтепродукт" було ТОВ "Ексон ЮК" та ТОВ "Континенталь Трейд".

У 2020 році сестра керівника Національної поліції з партнерами викупила на під'їзді до Миколаєва два гектара землі, на якій запустили АЗС під брендом "KIV OIL". Коли журналісти навідалися на цю заправку наприкінці квітня – там торгували пальним без ліцензії, без чеків і з оплатою готівкою або на карту чоловіка, який продає каву в сусідній кав'ярні.

У відповіді на запит журналістів Вигівський зазначив, що йому невідомо, за які гроші сестра купувала будинок, в якому він жив. Не знає поліцейський і звідки в тещі машини, на яких він їздив. Щодо криміналу по контрагентах ТОВ "Югнефтепродукт", то йому про це нібито нічого невідомо, адже слідчі поліції - самостійні і в їхню роботу він не втручається.

Разом з тим Вигівський прокоментував розслідування у Facebook. Він заявив, що відомості щодо його декларацій містяться у відкритому доступі на сайті НАЗК, де "зазначені активи мої та моєї дружини, а також доньки на момент спільного проживання".

Він наголосив, що пройшов спецперевірку, яка включала в тому числі і перевірку декларації.

Кількість мільйонерів в Україні зросла на 1200 осіб, йдеться про тих, хто за результатами 2023 року задекларував річний дохід у понад мільйон гривень. Станом 1 травня українці подали понад 172 тис. податкових декларацій. Загалом в поданих деклараціях задекларовано річний дохід у 218,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Позичений будинок під Києвом, розкішні авто тещі та бізнес сестри: як живе голова Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі