пʼятниця, 24 травня 2024 14:53

Олег Крот, інвестор, підприємець, меценат, експерт в технологічних індустріях, керуючий партнер холдингу TECHIIA

Автор: ГО "Фундація Течія"
  Олег Крот – інвестор, інноватор, підприємець, меценат
Олег Крот – інвестор, інноватор, підприємець, меценат

Олег Крот - інвестор, інноватор, підприємець, меценат, експерт у технологічних індустріях, автор колонок в українських та зарубіжних медіа. Спільно з партнером Юрієм Лазебніковим створив понад десять міжнародних бізнесів. У рамках холдингу TECHIIA підприємці виводять українські технологічні рішення на міжнародну арену.

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України Олег Крот активно допомагає Силам оборони України. Станом на березень 2023 року він придбав і передав військовим необхідні речі більш ніж на $63 млн. З них $23 млн через ГО "Фундація Течія" та понад $40 млн - із власних коштів.

Сфери діяльності. Інвестиції у технологічний бізнес, зокрема кіберспорт, БПЛА, будівельні технології, фінтех, ІТ-продукти.

Кар'єра. Понад 15 років займається бізнесом, останні 12 - спільно з партнером Юрієм Лазебніковим. За цей час було створено в Україні та виведено на міжнародний ринок понад десять компаній.

2012 - заснування компанії WePlay Esports, організатора кіберспортивних турнірів.

2012 - розроблено першу плюшеву іграшку – герой комп'ютерної гри, що стало початком заснування компанії WP Merchandise! 2016 року.

2016 - запуск WP Merchandise! - Виробника ліцензійного високодеталізованого плюшевого мерчу.

2017 - засновано ІТ-компанію ENESTECH Software, розробник SENET - SaaS-рішення для управління комп'ютерними клубами та аренами.

2018 - створення компанії із розробки ІТ-продуктів JMIND.

2019 - створення холдингу TECHIIA та початок діяльності Громадської організації "Фундація Течія", яка зробила соціальні ініціативи Олега Крота та Юрія Лазебнікова публічними.

2021 - до структури холдингу TECHIIA увійшла технологічна компанія Culver Aviation.

2021 - до холдингу приєднався каршеринговий сервіс TECHIIA Motorsports.

2022 - створення компанії Aestech - виробника склопакетів підвищеної міцності, що є основою технології безрамного скління фасадів.

2022 - інвестиції в американський стартап Mannequin Technologies.

Нагороди. 2020 року увійшов до ТОП-5 лідерів трансформації серед керівників українського бізнесу.

2021 року увійшов до ТОП-10 управлінців-власників бізнесу в Україні.

2022 року Forbes Ukraine включив Олега Крота та Юрія Лазебнікова до списку підприємців, які найбільше допомагають Україні під час війни.

Соціальна діяльність. Дотримується філософії стратегічної філантропії та будує бізнес за принципами сталого розвитку. Займається благодійністю з моменту започаткування першого бізнесу.

З 2019 року спільно з партнером інвестував 27 млн. грн. в модернізацію українських лікарень. За цей час 19 лікарень у 14 містах України отримали нове обладнання та медичні засоби. З їх допомогою вдалося провести понад 10 тисяч операцій та маніпуляцій, а також зробити понад 84 тисячі лабораторних досліджень.

У 2022 році після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в ГО "Фундація Течія" запустили новий проект "Підтримка свободи України". У рамках проекту забезпечується повний цикл допомоги Силам оборони України - від закупівлі виробників до доставки на передову.

У 2021 році під Києвом, у селі Петропавлівська Борщагівка запрацював безкоштовний реабілітаційний центр для дітей Центр "Єва",який започаткував Олег Крот спільно з партнером. Цей проєкт є частиною великого проєкту "Повернення до життя" ГО "Фундація Течія". Мета діяльності Центру інклюзії та корекції "ЄВА" – адаптувати дитину з інвалідністю до життя в соціумі, що її оточує.

Для цього фахівці допомагають полегшити симптоми хвороби, проводять комплексні корекційні курси, вчать батьків, як самостійно займатись з дітьми вдома, а також прививають навички, які допоможуть в подальшому житті.Зараз у "Єві" працюють 8 фахівців: логопед, корекційні психологи, реабілітологи (в басейні та в залі ЛФК), арт-терапевт та масажист.

Також у 2022 році в ГО "Фундація Течія" почав працювати проєкт "Нестримні", який допомагає військовим отримати протезування. Цей проєкт також фінансує Олег Крот зі своїм партнером, ГО разом з виробниками сучасних механічних та біонічних протезів, центрами протезування та реабілітації роблять важливий внесок у мету військових – допомагають їм вдруге зробити перший крок та обійняти рідних обома руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диво для лікарні у Кропивницькому: меценат Олег Крот подарував термошейкер медичному закладу

Обласна дитяча лікарня у Кропивницькому надає повний спектр медичних послуг і має багато профільних відділень. Заклад приймає на лікування дітей не лише з області, а й з інших регіонів України. Потік пацієнтів з інших областей особливо збільшився з початком повномасштабного вторгнення.

Медичний заклад регулярно відчуває потребу у так званих витратних матеріалах і мав запит на нове сучасне обладнання. У 2018 році у лікарні зʼявилась нагальна потреба для відділення гематології в апараті термошейкері, який зберігає тромбоконцентрат. Саме завдяки цьому обладнанню у лікарні зʼявився власний янгол-охоронець - меценат та співзасновник благодійного фонду "Фундація Течія" Олег Крот. Благодійник не просто закрив збір, який затягнувся на кілька місяців, а повністю сплатив купівлю апарату.

Зараз ви читаєте новину «Олег Крот, інвестор, підприємець, меценат, експерт в технологічних індустріях, керуючий партнер холдингу TECHIIA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі