вівторок, 14 травня 2024 09:00

Диво для лікарні у Кропивницькому: меценат Олег Крот подарував термошейкер медичному закладу

Автор: Благодійний фонд "Фундація Течія"
  Завдяки меценату Олегу Кроту і новому апарату лікарям обласної лікарні Кропивницького вдалось надати допомогу сотням дітей
Завдяки меценату Олегу Кроту і новому апарату лікарям обласної лікарні Кропивницького вдалось надати допомогу сотням дітей

Обласна дитяча лікарня у Кропивницькому надає повний спектр медичних послуг і має багато профільних відділень. Заклад приймає на лікування дітей не лише з області, а й з інших регіонів України. Потік пацієнтів з інших областей особливо збільшився з початком повномасштабного вторгнення.

Медичний заклад регулярно відчуває потребу у так званих витратних матеріалах і мав запит на нове сучасне обладнання. У 2018 році у лікарні зʼявилась нагальна потреба для відділення гематології в апараті термошейкері, який зберігає тромбоконцентрат. Саме завдяки цьому обладнанню у лікарні зʼявився власний янгол-охоронець - меценат та співзасновник благодійного фонду "Фундація Течія" Олег Крот. Благодійник не просто закрив збір, який затягнувся на кілька місяців, а повністю сплатив купівлю апарату.

"До нас звернулись лікарі з проханням про цей апарат, його вартість була 270 тисяч грн і ми оголосили збір. Початок збору був ще до нового 2018 року і станом на березень ми змогли зібрати лише 20 тисяч. Ми розуміли, що апарат потрібен терміново, а збір не йшов. І нам подзвонив Олег Крот, який попросив надати йому рахунок на оплату. Якраз наближалось 8 березня і Олег Крот сказав, що зробить подарунок до свята.

У нас спершу були сумніви, ми подумали, можливо, він не побачив повну суму. Але у назначений день фундація Олег Крота дотримала слово, сплатила усю суму і придбала для лікарні життєво необхідний апарат. Це був початок див, які почались в лікарні з появою цієї людини", - згадує Наталія Тарабріна, директорка міжнародного благодійного фонду "Янголи життя". Жінка опікується лікарнею і онкохворими дітьми, які перебувають у лікарні та у відділенні реанімації.

Автор: Благодійний фонд "Фундація Течія"
  Шейкер-перемішувач тромконцентрату
Шейкер-перемішувач тромконцентрату

Шейкер-перемішувач тромконцентрату - це спеціалізований лабораторний прилад, який використовується для перемішування і гомогенізації тромбоцитного концентрату, який є важливим компонентом для лікування пацієнтів, що страждають на різні стани, пов'язані з недостатністю або дисфункцією тромбоцитів. Цей прилад гарантує, що тромбоцити залишаються в рівномірному суспензійному стані, що необхідно для збереження їхньої життєздатності та функціональності до моменту трансфузії пацієнту.

Такі шейкери-перемішувачі оснащені контролем за температурою та іншими параметрами, що є критичними для підтримання оптимальних умов зберігання тромбоцитів.

Цей апарат є ключовим для банків крові та медичних закладів, які займаються підготовкою і зберіганням тромбоцитних концентратів, щоб забезпечити ефективність лікування пацієнтів, яким потрібна тромбоцитарна трансфузія.

У тромбошейкер поміщається готовий тромбоконцентрат і він при певній температурі та режимі їх прокачує, у такий спосіб подовжує життя донорських тромбоцитів до 6 діб.

Завдяки меценату Олегу Кроту і новому апарату лікарям обласної лікарні Кропивницького вдалось надати допомогу сотням дітей, а тим, хто перебував у критичному стані, – врятувати життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати стрес, щоб уповільнити старіння: вісім щоденних звичок

Повноцінний сон сприяє здоровому кровотоку до шкіри. Завдяки цьому обличчя сяє свіжістю і має рожевий свіжий колір після пробудження.

Натомість недосипання може посилити стрес і потенційно призвести до проблем зі шкірою та прищів, пише thesun.

"Сон є ключовим для механізмів відновлення організму, включаючи збільшення виробництва гормону росту та функціонування імунної системи", - пояснює американський дерматолог Ава Шамбан із Беверлі-Гіллз.

Зараз ви читаєте новину «Диво для лікарні у Кропивницькому: меценат Олег Крот подарував термошейкер медичному закладу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі