понеділок, 31 січня 2011 10:06

Японський вулкан вининув 3-кілометровий стовп попелу (ФОТО)
5

Фото: Фото: Вести

На японському острові Кюсю оголошена евакуація. Місцевим жителям загрожує вулкан, що прокинувся після півстолітнього затишшя. Населені пункти біля його підніжжя засипані попелом. Невдовзі по схилах потечуть потоки лави.

Видимість на дорогах не перевищує п'яти метрів, хмари густого вулканічного пилу роз'їдають очі і ускладнюють дихання. Захисні маски стають непридатними для застосування протягом 15 хвилин.

Вулкан Сіммое на південному японському острові Кюсю прокинувся через півстоліття. Викинув трикілометровий стовп попелу і диму. Це сталося рано вранці в середу і з невеликими паузами продовжується досі. Осідаючи, попіл перетворюється на слизьку багнюку.

Товщина шару становить вже близько п'яти сантиметрів. Розташоване у 80-ти кілометрах від вулкана місто з населенням майже 400 тисяч людей фактично опинилося в транспортній блокаді. Влада перекрила ділянки швидкісного шосе і призупинила рух потягів та електричок. У місцевому аеропорту відмінені всі рейси. Адміністрація не може очистити злітну смугу від попелу.

Фахівці поки не можуть сказати, як довго не спатиме гора. Людям рекомендують якомога рідше виходити на вулицю. У районі виверження оголошено третій рівень тривоги, а всього їх 5. Це значить, що школярі сидять удома, а з населених пунктів у підніжжя Сіммое евакуйовано цивільне населення.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Японський вулкан вининув 3-кілометровий стовп попелу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі