четвер, 27 січня 2011 15:07

"Вулкан Джеймса Бонда" викинув 7,6-кілометровий стовп попелу (ФОТО)
6

Фото: Фото: Reuters

У середу, 26 січня, на південному японському острові Кюсю прокинувся вулкан Кірісіма, викинувши стовп попелу на висоту близько 7,6 кілометрів. Вночі він почав вивергати розпечену лаву.

Внаслідок активності вулкану навколишні села затягнуло димом та вкрило вулканічним попелом, повідомляє Reuters. Оголошено евакуацію мешканців населених пунктів, розташованих у двокілометровій зоні від Кірісіми. Залізничне та автомобільне сполучення там закрито.

Наразі жодних даних про жертв та руйнування не надходило.

Місцева влада очікує пік вулканічної активності найближчими днями.

Кірісіма прокинувся учетверте. До цього виверження ставалися у 1959, 1979 та 2008 році.

Багатьом вулкан відомий за п'ятим фільмом про Джеймса Бонда "Живеш тільки двічі". За сценарієм, саме у ньому була розташована таємна база одного з ворогів суперагента.

Нагадаємо, 12 січня увечері посилилася активність сицилійського вулкана Етна, найбільшого з діючих у Європі. З кратера на південно-східному схилі високо в небо виривалися шматки палаючої породи, було відчутно тремтіння грунту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Вулкан Джеймса Бонда" викинув 7,6-кілометровий стовп попелу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі