пʼятниця, 14 липня 2023 14:50

Антициклон Fee організує погоду – синоптикиня оновила прогноз на вихідні
3

Антициклон Fee організує в Україні сонячну красиву погоду.

Упродовж 15-16 липня практично повсюди будуть білі хмарки, синє небо й яскраве сонце без дощів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Лише на Луганщині та завтра ще й на Харківщині можливі окремі короткочасні дощі з грозами.

"Розпечене гаряче дихання Сахари поки що Україну, на щастя, оминає. Проте для українців, які перебувають на півдні Європи, у її центральних країнах і навіть в деяких країнах Східної Європи, є важлива інформація. Спекотна хвиля Цербера, названа Італійським метеорологічним товариством на честь триголового пса-чудовиська, зображеного в пеклі Данте, принесе екстремальні умови в найближчі кілька днів, коли температура може сягати +49 градусів. У 10 містах, включаючи Флоренцію та Рим, оголошено червоний рівень небезпеки", – написала вона.

Температура повітря вихідними становитиме комфортні +25...29°С. Трохи свіжіше буде на північному сході і традиційно вище у південній частині та на Закарпатті: +28...31°С. Також може бути більше +30°С в неділю в західних областях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголосили штормове попередження

Антициклон організує в Україні сонячну красиву погоду
Фото: facebook.com/tala.didenko
Температура повітря 15-16 липня становитиме ексклюзивно комфортні градуси
Дощі цього тижня рясно поллють всю Україну. А 14 липня абсолютно всім українцям доведеться ховатися від грози

У Києві в суботу та неділю очікується суха переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26...28°С.

У понеділок у столиці можлива спека до +30°С, проте вже у вівторок пройде дощ і температура повітря дещо знизиться.

У небі над столицею можна було спостерігати цікаве й незвичне явище. На правому березі Києва перед заходом сонця та грозою на декілька хвилин з'явилася рідкісна райдуга.

"Райдужні хмари" складаються з водяних кристалів однакового розміру. Вони з'являються, коли Сонце займає певне положення на небі і водночас практично повністю ховається за щільними хмарами.

У результаті збереження оптичних властивостей сонячного світла на хмарах, вони забарвлюються в різні кольори. Триває цей феномен доки сонячне світло не зникає з небосхилу.

Зараз ви читаєте новину «Антициклон Fee організує погоду – синоптикиня оновила прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі