вівторок, 30 січня 2024 09:00

Американські аналітики прокоментували чутки про відставку Залужного

Американські аналітики прокоментували чутки про відставку Залужного
Чутки про нібито відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вчергове поширили 29 січня. Фото: zn.ua

Поширення чуток про нібито "відставку" головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного допомагають Росії вести інформаційну кампанію проти України.

Російська пропаганда користується ними для продовження низки інформаційних операцій. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вже створили порцію мемів на черговий вкид про "звільнення Залужного"

"Російські джерела користуються чутками про "звільнення" або "відставку" Залужного для продовження низки інформаційних операцій про внутрішні українські справи, які вони ведуть протягом певного часу", - йдеться у повідомленні.

Аналітики, зокрема, навели заяву головної редакторки російського пропагандистського телеканалу RT Маргарити Симоньян, яка сказала, що незалежно від того, чи правдиві повідомлення про "відставку" Залужного, "хаос корисний Росії".

В ISW також звернули увагу, що неправдиву інформацію з України поширили й низка західних ЗМІ.

Ввечері 29 січня відразу кілька джерел повідомили про нібито звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У Міністерстві оборони спростували цю інформацію.

Пізніше прессекретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Залужного не звільняли.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики прокоментували чутки про відставку Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі