пʼятниця, 02 лютого 2024 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ

Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ
Ракетний катер "Івановець" потопили дрони ГУР. Фото: ВМС України

Потоплене 1 лютого судно Чорноморського флоту РФ "Івановець" - це суттєва втрата для росіян.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували наслідки ліквідації судна поблизу тимчасово окупованого Криму для російських окупантів, враховуючи наявність лише трьох таких катерів у складі Чорноморського флоту РФ.

"Головне управління військової розвідки України 1 лютого опублікувало кадри, на яких видно українські морські безпілотники, що потопили ракетний катер "Івановець". У ВМС України повідомили, що катер є значною втратою для ЧФ, оскільки той має лише три кораблі проєкту 1241.1 ("Тарантул"), і зазначили, що українські сили раніше пошкодили корвет проєкту 1239 "Бора", - сказано у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корабель і понад 800 окупантів - оновили втрати РФ за добу

Військово-морські сили України заявили, що "Івановець", зазвичай, укомплектований 40 особами особового складу. У ГУР заявили, що російські пошуково-рятувальні операції були безуспішними.

"Успішні українські удари по суднах ЧФ та інфраструктурі обмежили здатність ЧФ діяти в західній частині Чорного моря", - оцінили в ISW.

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Івановець" могли перебувати до 40 членів екіпажу. Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Івановець" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі