четвер, 27 липня 2023 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Які обстріли будуть узимку: Ігнат спрогнозував

Які обстріли будуть узимку: Ігнат спрогнозував
Росіяни будуть використовувати дешеві дрони. Фото: eastnews.ua

Восени та зимою Росія може масовано атакувати міста та інфраструктуру України.

Окупанти будуть робити ставку на дрони-камікадзе, але ракети теж використовуватимуть. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми маємо вже досвід осінньо-зимового періоду щодо застосування противником ударних БПЛА та ракет великої кількості. Це "Калібри" і ракети Х-101, Х-555", – пояснив він.

З вересня по березень українські сили ППО збили приблизно 750 дронів і 750 ракет. На це пішло багато засобів.

Окупанти зараз не мають такої великої кількості ракет. У них є виробництво, але вони не можуть відновити весь запас, який використали. Однак, готуватися потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували знищені Росією об'єкти портової інфраструктури

"Адже ті ж ракети Х-101 чи Х-555, якими атакували вчора, вони не застосовували місяць. Мабуть, вони місяць їх виготовляли. За даними Генштабу, в загальному десь 100 ракет на місяць вони виготовляють. Я маю на увазі далекобійних, високоточних. Ну і з них повітряного базування десь половина чи 60. Тож можна приблизно підрахувати, скільки вони можуть виготовити й застосувати", – розповів Ігнат.

Він припустив, що РФ буде робити більшу ставку на дрони-камікадзе. Вони дешевші та простіші у виробництві.

"Але ракети теж будуть вироблятися і до цього треба готуватися. Наше завдання посилитися якомога більшою кількістю засобів ППО, які дають партнери", – наголосив речник.

Чорноморський флот РФ збільшує військову присутність у регіоні. Ймовірно, він намагається створити умови для примусової зупинки та обшуку цивільних суден і посилення контролю.

Але навряд Росії вдасться заблокувати Чорне море, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Які обстріли будуть узимку: Ігнат спрогнозував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі