четвер, 18 березня 2021 11:58

"Я - руки і ноги донечки" - мати дитини з ДЦП просить допомоги на візок

Автор: Фото надане Аліною Локайчук
  14-річна Анастасія Локайчук з міста Іллінці на Вінничині має ДЦП та інші складні діагнози. Дівчинці потрібен візок, який «ростиме» разом з нею. Його вартість становить €2,5 тис.
14-річна Анастасія Локайчук з міста Іллінці на Вінничині має ДЦП та інші складні діагнози. Дівчинці потрібен візок, який «ростиме» разом з нею. Його вартість становить €2,5 тис.

14-річна Анастасія Локайчук з міста Іллінці на Вінничині має ДЦП, часткову атрофію зорових нервів обох очей, спастичний тетрапарез, кістозне утворення в голові, згинальні контрактури в ліктьових і колінних суглобах, гідроцефалію, епісиндром, прогресуючий сколіоз. Дівчинці потрібен візок, який "ростиме" разом з нею. Його вартість становить €2,5 тис.

"Настуня народилася здоровою. А в 1,5 місяці почала збільшуватися голова. В неї діагностували гідроцефалію і поставили шунт. Я думаю, що причиною всіх її діагнозів є щеплення в пологовому будинку. Настуня не ходить, самостійно не сидить і не обслуговує себе. Я - руки і ноги донечки. Від народження перенесла 10 операцій. Маємо хороші результати. Настуня краще повертає голівку, піднімає руки до гори, розширилась грудна клітка. Для нас це вже великі результати, бо донечка важка. Їй не вся методика реабілітації підходить, бо в голові стоїть клапан для відтоку спинномозкової рідини. Ми знайшли легку і м'яку, яка не нашкодить дитині. Нас, батьків, навчають лікарі із Сербії", - розповіла Gazeta.ua мати Аліна Локайчук.

Анастасія має зріст 146 см і сколіоз, тому потребує спеціального візка, який "ростиме" разом з нею.

"У нас є візок, який видала держава. Ми ним не можемо користуватися. Бо зроблений якось так, що Настя з ним падає назад. Такі відгуки й інших батьків. У ньому немає амортизації. А нам це важливо, бо голова дитини шунтована. Їздимо на тому, що 10 років тому придбав благодійний фонд. Але він вже затісний. У нашому випадку потрібен візок, який "ростиме" разом з Настею. Він імпортний, коштує від 2 до 2,5 тисяч євро. Якби можна було напряму купити за кордоном, бо тут роблять великі "накрутки". Для нас це дуже дорого. Ще є велика потреба в пандусі. Той, що нам зробила міська влада, дуже слизький, бо зроблений з дощок. Ми ним не можемо користуватися. Тому спочатку заношу додому візок, потім Настюшу. На пандус потрібно 20 тисяч гривень. Рахунок готові надати. Я виховую Настю одна. Чоловік 7 років тому помер від розриву серця. Допомогти нікому. Милосердя, щедрість, співчуття в наш час є цінними і необхідними. Підтримка і допомога людей зроблять трохи легшим життя моєї Настуні", - говорить Аліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майору-атовцю на пересадку кісткового мозку потрібно $126 тис.

Реквізити для допомоги:

карта Приватбанку: 4731 2191 2140 2196 (Таран Аліна Григорівна). Її контакти: 0(50) 013 32 44.

Зараз ви читаєте новину «"Я - руки і ноги донечки" - мати дитини з ДЦП просить допомоги на візок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі