середа, 27 лютого 2019 09:25

27 лютого не можна ходити до лікаря: прикмети на день

27 лютого — 58-й день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 307 днів (308 днів — у високосні роки). Пропонуємо дізнатися, що святкують сьогодні у світі та Україні.

День полярного ведмедя

Свято запровадили з метою поширити інформацію тварин і привернути увагу людей до того, що їм потрібна охорона. Адже через танення льодів в Арктиці внаслідок глобального потепління можуть зникнути дві третіх усіх білих ведмедів ще до 2050 року.

Громадські організації та екологічні служби готують на державних і міждержавних майданчиках семінари і конференції. Проходять зустрічі вчених, на яких обговорюються тривожні запитання. В ефірі телебачення демонструються спеціальні програми і фільми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ліз Тейлор навіть коти мали діамантові ошийники

Автор: uk.fehrplay.com
  День полярного ведмедя запровадили з метою поширити інформацію про зникнення тварин
День полярного ведмедя запровадили з метою поширити інформацію про зникнення тварин

Дві третіх усіх білих ведмедів можуть зникнути ще до 2050 року.

У навчальних закладах і культурних центрах організовуються освітні лекції. Активісти природоохоронних рухів беруть участь у публічних акціях, ярмарках. Зібрані кошти передають в зоопарки для утримання тварин. Для дітей дитячих садочків та молодших школярів проводяться різноманітні конкурси та ігрові вікторини з тематичними питаннями.

Фестиваль прекрасного народження

В Австралії цього дня влаштовують Фестиваль прекрасного народження. Його сенс у святкуванні народження будь-якої нової людини. Ініціаторами стали 5 працюючих жінок, які виховували 17 дітей. Вони жінки говорять, що фестиваль закликає показати, що народження – світлий, прекрасний і життєстверджуючий досвід і щасливих історій набагато більше, ніж негативних, про які часто говорять в сучасному суспільстві.

Автор: static.tonkosti
  Сенс фестивалю прекрасного народження у святкуванні народження будь-якої нової людини
Сенс фестивалю прекрасного народження у святкуванні народження будь-якої нової людини

День Рівноапостольного Кирила

Православні відзначають День Рівноапостольного Кирила, учителя Словенського. Він був візантійським місіонером і разом з братом Мефодієм створив першу азбуку слов'ян. На Русі наші пращури прозвали його Весноуказчиком.


Сьогодні краще не відвідувати лікаря, особливо стоматолога і косметолога. Не варто стригти волосся і нігті

У давнину цього дня повитухи приймали з гостинцями жінок, у яких вони приймали пологи. У минулі часи помітили, що хороша погода на Кирила — до міцних морозів.

Автор: podrobnosti.ua
  Рівноапостольний Кирил був візантійським місіонером і разом з братом Мефодієм створив першу азбуку слов'ян.
Рівноапостольний Кирил був візантійським місіонером і разом з братом Мефодієм створив першу азбуку слов'ян.

Сьогодні краще не відвідувати лікаря, особливо стоматолога і косметолога. Не варто стригти волосся і нігті. А ось нові куплені речі ще довго вас будуть радувати.

Часто у цей день раніше починали лікувати різні залежності, наприклад, алкоголізм. Для цього зверталися до лікарів і навіть знахарів, проводили самі ритуали та обряди. Якщо ви робите щось подібне потрібно дотримуватися три дні перед цим суворого посту, а ще краще обітниці мовчання. В іншому випадку, такі речі краще не робити.

В гірському аулі Чечні - Хайбаху 27 лютого 1944 року відбулося масове, юридично не доведене убивство чеченців співробітниками радянського НКВС. Загинуло понад 700 осіб - більшість з них - діти і немічні.

Зараз ви читаєте новину «27 лютого не можна ходити до лікаря: прикмети на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі