середа, 25 жовтня 2023 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

100 ракет за удар: розвідка оцінила ризики масштабних обстрілів

100 ракет за удар: розвідка оцінила ризики масштабних обстрілів
У Росії немає неймовірної кількості ракет. Фото: pixabay.com

Окупанти вже не здатні випускати по Україні понад 100 ракет за удар, але небезпека і певні ризики все одно залишаються. Росія досі виробляє певну кількість таких снарядів.

Російська Федерація не встигає поновити запас ракет, який в неї був до повномасштабного вторгнення, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Встигають поновлювати, дивлячись на те, порівнювати з чим. Якщо стосовно тих запасів і об'ємів, які у них були до повномасштабного вторгнення, - не встигають, і навіть близько не наближаються. Але в цілому якась певна кількість ракет виробляється загарбниками, і згідно з різною номенклатурою. "Калібрів" більше, "Кинджалів", наприклад, менше, але тим не менш вони їх виробляють", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ диверсифікує свій арсенал бойових дронів

Представник ГУР додав, що у росіян немає "неймовірної кількості" ракет.

"Коли довго не відбувається ракетних ударів, то це свідчить про накопичення ракетного озброєння окупантами. Україна перебуває зараз на порозі зими та нового опалювального сезону, і оскільки держава-терористка РФ не змінила своїх планів та нікуди не ділася, то можуть бути повторені ті терористичні удари, які були торік взимку. Ризики залишаються. А це означає, що країна готується, і кожен на своєму рівні готується", - підсумував Юсов.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 25 жовтня становлять понад 296 310 окупантів. За добу ЗСУ знищили 800 окупантів, 28 бойових броньованих машин та 44 артилерійські системи.

Зараз ви читаєте новину «100 ракет за удар: розвідка оцінила ризики масштабних обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі