пʼятниця, 20 серпня 2021 16:00

Провідний український фотограф поділився унікальними світлинами нового проєкту
5

Проєкт "Бачення" поєднує фотографію і живопис в одній композиції
Фото: Фото надав Артур Абрамів
Щоб створити композицію, фотограф багато часу проводить  із героями
Митець створює роботи в тому кольорі, із яким асоціюється людина
Світлина з проєкту" Під тиском тоталітарного режиму"
Митець сфотографував жінку, родину якої вивезли на Сибір.

Український фотомитець Артур Абрамів здобув численні нагороди від американського журналу National Geographic.

Він один із провідних фотографів в Україні, за версією MBR\ Getty Images.

Gazeta.ua розповів, що після світового успіху тепер може працювати для задоволення, а не репутації. У домашній майстерні творить нові роботи, а також пише картини.

"Працюю з останньою жертвою нацизму в Україні за релігійними мотивами. Юрію Долгушу із Закарпаття майже 100 років, їздив до нього і зробив фото, пишу статтю. Цей чоловік - один з останніх у світі, таких, як він, є близько 20".

Інший проєкт митець назвав "Бачення". Унікальність в тому, що зробив колаборацію фото і живопису одночасно.

"За останні кілька тижнів я створив три фото з портретами жінок. Коли знайомлюсь з людиною, то в мене виникають асоціації кольору з нею. У цьому проєкті я зображаю те, як, на мою думку, виглядає натура, темперамент і характер особи. Я відтворив завдяки кольору й інтер'єру відчуття закритої системи, ніби всі люди перебувають у просторі мого розуму. І в поєднанні з різними мазками, формами й кольором я фактично фотографую людину і малюю її внутрішній темперамент абстрактним чином. Щоб сформувати таке бачення, проводжу з цією людиною багато часу, спілкуюсь на різні теми, розпитую інтимні речі та особисті, щоб зрозуміти характер. Це формує правдиве бачення, в голові виникає кольорова гама, і я починаю це динамічно зображати на фото", - зізнається Артур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Постійно снилися жахіття" - коломийський фотограф розповів про сходження на "гору-вбивцю"

Ще один фотопроєкт "Під тиском тоталітарного режиму" розповідає про репресії проти Свідків Єгови в СРСР. У ньому представив майже 30 фото очевидців операції "Північ", їхні спогади та біографії.

Повне інтерв'ю з Артуром Абрамівим читайте в журналі "Країна" за 19 серпня.

Український фотограф Артур Абрамів брав участь в останньому конкурсі від спільноти Natgeo 2019 року. Темою конкурсу була "Планета в Балансі". Фото митця увійшло у 25 найкращих світу, за версією National Geographic YourShot.

Зараз ви читаєте новину «Провідний український фотограф поділився унікальними світлинами нового проєкту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі