четвер, 28 березня 2019 11:44

Справа 27 березня: відправили у тюрму щє 4 кримських татар

Справа 27 березня: відправили у тюрму щє 4 кримських татар
Репресованих кримських татар судять в окупованому Криму. Фото: рос. ЗМІ

Так званий суд Криму відправив щє 4 затриманих кримських татар у в'язницю.

Всім оголосили підозру в членстві мусульманської організації "Хізб ут-Тахрір", повідомляють Крим.Реалії.

Затриманих татар Єрфана Османова, Сейрана Муртазу, Сервера Газієва і Меджита Абдурахманова будуть утримувати у слідчому ізоляторі до 15 травня.

Також відомо, що під час обшуків зник один з репресованих, Едем Яячіков.

"Захист клопотав про домашній арешт. Ми планували доставити в суд документи на будинок, щоб були підстави для обрання відповідної запобіжного заходу. Проте суд відмовив і за клопотанням слідчого заарештував мого підзахисного на один місяць і 19 діб - до 15 травня", - розповів адвокат Айдер Азаматов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни бажають заткнути кримських татар" - Айдер Муждабаєв

Ремзі Бекірову, Різе Ізетову, Руслану Сулейманову, Фаріду Базарову і Шабану Умерову окупанти інкримінують організацію діяльності терористичної групи.

Іншим учасникам: Османа Арифмеметова, Владлена Абдулкадирова,Тофіка Абдулгазіева, Рустема Сейтхалілова, Якима Бекирова, і Сейтвелі Сейтнабдіева підозрюють у участі в терористичній діяльності.

"Хізб ут-Тахрір" - це мусульманська політична партія яка має на меті об'єднати всіх мусульман світу під одним халіфатом. В Росії та Казахстані члени організації вважаються екстремістами та переслідуються. Також Хізб ут-Тахрір заборонили у Німеччині за невизнання Ізраїлю. В Україні вона не заборонена.

Будинки десятків татар обшукали в окупованому Криму 27 березня. Найбільше в селах Строгонівка і Кам'янка Сімферопольського району, а також в селі Володимирівка Білогірського району. Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність". Всім оголосили підозру в терористичній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Справа 27 березня: відправили у тюрму щє 4 кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі