вівторок, 02 квітня 2019 18:30

Росія призиває до своєї армії кримчан: поїдуть служити на Кавказ

Росія призиває до своєї армії кримчан: поїдуть служити на Кавказ
Окупанти відправлять кримчан служити строкову службу на Кавказ / фото: ВАВ

В окупованому Росією Криму під час весняного призову планують направити до армії 2,5 тис. жителів окупованого Криму

"На базі збірного пункту для призовників обладнані місця прийому, розміщення і відправки військових команд молодого поповнення, а також розгорнуто пункт харчування. Перед відправкою до військових частин молодим людям видадуть військову форму одягу та персональні банківські карти для перерахування на них грошового забезпечення", - йдеться у повідомленні Чорноморського флоту Росії.

Більшість призовників планують відправити служити на території Російської Федерації. Зокрема, у військові частини Південного та інших військових округів.

На території анексованого півострова весняний призов триватиме до 15 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочинається весняний призов

Від початку анексії Росія призвала до лав своєї армії майже 12 тис. українців. Ти самим РФ порушує міжнародне гуманітарне право, тому що Женевська конвенція 1949 року забороняє призивати жителів окупованих територій до армії окупаційної держави.

З початку анексії Росія агресивно нав'язувала свої паспорти жителям окупованого Криму. Відмовитись від такого означає не отримувати медичної допомоги, бути звільненим з роботи та не мати прав на свою нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Росія призиває до своєї армії кримчан: поїдуть служити на Кавказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі